als de Slurp! niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
header


Allô, allô, Bonjour!

Was de vorige Slurp! een tranentrekkend crisisnummer, deze maand is alles anders.
Vijftig tinten roze!
Het wijnboerenleven door een Barbiebril.

Allez, on y va, La Vie en Rose!

 
 

In deze Slurp!:

Vijftig tinten roze

Invasie

Nooit meer Bourgogne

Ongewenste groei

Bekentenis

met 3 livefeeds!!

 


Vijftig tinten roze


bloemen
Begin vorige maand eindigde een lange periode van overvloedig hemelwater.
Op dinsdag 9 april kuste de zon de aarde wakker en bij toverslag sprongen alle planten spontaan in bloei.

blauweregen
Of dit nu de nieuwe natuurmodekleuren zijn of dat de Schepper een kwinkslag wil maken over onze geaardheid, wij weten het niet, maar opeens is alles roze.

barbie
Van de ene dag op de andere leven we in een Barbiekasteel.

vignes
Ook in de wijngaard speelt roze een pregnante rol. Tussen het prille gebladerte kruipen babydruiventrosjes voorzichtig uit de moederschoot.   Onze Vieille Vignes, de ouwe druivenstronken, sommige wel bijna honderd jaar, hebben weer een winter overleefd. Zuchtend en steunend hangen ze in de touwen. Sommige klemmen zich wanhopig vast aan hun steunpaal. Maar nog altijd zit er leven in. De ranken lopen alweer uit en straks zullen het deze wijnveteranen zijn die ons de allerbeste druiven schenken. Dus aarzelen we geen seconde en snellen hen te hulp.

opbinden
Bij ons geen korting op de zorg. Onze geliefde ouwe knakkers worden zorgvuldig in de watten gelegd en met smetteloos witte verbandjes aan hun draadjes bevestigd.

nacht
Het was een flinke klus, maar tegen de tijd dat de zon de andere helft der mensheid ging beschijnen, konden alle wijngaardbewoners tevreden gaan slapen.

Invasie


werken

Napoleon zei het al: "Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit!" En inderdaad. Zoals te zien op de rechter foto is het wijnboerenbestaan keihard en kent geen genade. Alsof dat allemaal al niet erg genoeg is, rukt een telefonische alarmkreet ons plotseling ruw uit onze werkzaamheden:
de Duitsers zijn in aantocht!


caro
In de euforie over ons nieuwe Barbieleven, is het ons totaal ontschoten dat we vandaag bezocht zullen worden door een delegatie van een groot Duits wijnimportbedrijf. We hebben nog precies zwei Stunden om een Blitzlunch in elkaar te draaien!   In allerijl werpt de wijnboerenminnares zich in het zadel van haar stalen ros en dendert onder oorverdovend motorgebrul de heuvel af.

schalen
Maar als twee uur later de Mercedesbanden het kasteelgrind laten knerpen, zijn wij klaar voor de strijd. Wollt ihr den totalen Wein?

tafel
In aanvang lijkt de kennismaking wat stroefjes te verlopen. Dan doet de wijnboer een poging het ijs te breken. Hij springt op zijn stoel en geeft met een zakkammetje onder zijn neus een verrassend rake imitatie van Duitslands beroemdste staatshoofd.
Op de bekende dictatortoon rept hij met rollende erren over druiven-Rrrassen, zich niet bewust van de dwingende signalen die de kasteelvrouwe hem via lichaamstaal toezendt.
  Als hij is uitgeraasd, valt aan tafel een pijnlijke stilte. Château-manager Bence buigt zich met een diepe zucht over zijn bord; voor zijn ogen ziet hij 20.000 flessen Château la Tulipe door het putje verdwijnen.

kaas
Maar als de immer opgewekte wijnboerenminnares het Plateau de Fromages tevoorschijn tovert, verbetert de stemming zienderogen. Op de achtergrond reageert Hauptmanweinkaufer Jörg zijn wurgdrift voor de wijnboer af op een fles lauwwarme Slurp.   Na de fromage volgt nog een flink stuk Apfeltorte met Erdbehren und Sekt en warempel: ondanks de wonderlijke strapatzen van de wijnboer, zijn de 20.000 flessen terug op de onderhandelingstafel!


filmpje Cliquez ici voor een livefeed
(Cliquez op de foto hieronder)
pijl  
  Als het filmpje hapert of onscherp is, cliquez ici

Nooit meer Bourgogne


putje   Als de Teutoonse équipe is vertrokken, wil de wijnboer zich monter aan de afwas zetten. Tevreden over zijn grensoverschrijdende verkoopsucces neuriet hij zachtjes een flard uit 'Alle Menschen werden Bruder'.
Dan stokt zijn gezang: de kasteelwasbak weigert door te lopen. Slechte timing, want het aanrecht wordt integraal in beslag genomen door een hoeveelheid serviesgoed van industriële porporties.

caro
Tot overmaat van ramp staat de wijnboer er alleen voor: de kasteelvrouwe heeft, na haar indrukwekkende culinaire en diplomatieke prestaties, even vrijaf. Vrije tijd die zij nochtans besteedt aan alweer een volgende taak: het plantje voor plantje digitaal vastleggen van onze verboden druivenplantage.

riool
Inwendig Duitse verwensingen slakend inspecteert de wijnboer de achter het kasteel gelegen natuurafvoer. Daar blijkt weinig mee mis.
Het leed zit dieper.
  Ergens onder de chateau-fundamenten zit de afvoer verstopt. Er is geen andere mogelijkheid: de vloer onder de kasteelschuur moet worden opengebroken.

kruk
Zes uur en drie colaflessen zweetdruppels later is de boosdoener gevonden: een kurk heeft zich klemvast in de kasteelafvoer genesteld. En nog wel eentje van de concurrentie! Een wijze les; kreunend van de rugpijn belooft de wijnboer louter nog Bordeaux te drinken.

Ongewenste groei


tafel
Meer wijn verkopen is mooi. Maar die wijn moet ook geproduceerd worden. Anderzijds: de wijnboer is een tegenstander van economische groei. Die leidt immers alleen maar tot zorg en overmoed. Hij is van mening dat het vrijheid is, die de basis van geluk vormt. Maar wat is dat toch prachtig geregeld: in zijn nieuwe Barbiewereld lost dit probleem zich vanzelf op.

wijngaard
Vriend, burgemeester en collegawijnboer Alain nadert de pensioengerechtigde leeftijd en is van zins het wat rustiger aan te gaan doen. Een deel van zijn wijngaarden wil hij daarom verkopen.   Zoals Napoléon Bonaparte al opmerkte: "Buurmans land komt slechts éénmaal te koop". Dus ja, nee, hm,... Dit lijkt een organische manier om de wijnproductie uit te breiden op een bescheiden schaal. Une offre, kortom, on peut pas refuser...


filmpje Cliquez ici en bezoek onze wellicht aanstaande wijngaard
(Cliquez op de foto hieronder)
pijl  
  Als het filmpje hapert of onscherp is, cliquez ici
Bekentenis


nacht
Aan het eind van de meimaand wordt er wel een érg grote wissel getrokken op het draagvermogen van de tengere wijnboerenschouders. Donkeren wolken pakken zich samen boven zijn hoofd.   Over enkele maanden zal de Château la Tulipe de la Garde millésime 2011 worden gebotteld. De vrucht van twee jaar zwoegen wordt gevangen in een fles.
Maar voldoet de kwaliteit van de wijn aan de buitennissig hoge eisen van de kasteelheer?
En als niet, wat dan?!


filmpje Cliquez ici voor het antwoord
(Cliquez op de foto hieronder)
pijl  
  Als het filmpje hapert of onscherp is, cliquez ici

 Verder roze nieuws

bea
Onze koningin, die wij natuurlijk nóóit prinses gaan noemen omdat zij altijd onze koningin zal blijven, proost met Ruslands staatsvijand nummer 1 op haar eigen wijn.
Je ziet Poetin inwendig gniffelen: 'Haha, die muts houdt haar glas in de gorillagreep'.
  Maar wat deze abjecte Tokkie onder de presidenten niet weet, is dat onze koningin de enige is die haar glas zo mag vasthouden. Dat is protocolair zo geregeld.
Goed zo, lieve koninginneheldés! Dat u nog heel veel glaasjes La Tulipe Royale mag drinken!Belgisch schrijver nummer 1 schrijft een recensie die blijk geeft van scherp literair inzicht.

vs
Bestel een gesigneerd exemplaar met een persoonlijke boodschap door de Wijnboerzelf: cliquez ici.


 

Deel deze Slurp! op Facebook

Retweet deze Slurp!

  

Allez, Hartelijk Santé et à la prochaine!
sante- advertentie -

lgbdr3000tulipeslurpBBpremium


Slurp Bistro Blend

Trois Mille

2010

slurpBB 3000 LG

Slurp Bistro Blend
Gevinifieerd met onze star-winemaker Michel Rolland.
Een sappige rode Cabernet Sauvignon,
een fruitige witte Sauvignon Blanc,
een spetterverse rosé Grenache.

Liefhebbers van het betere restaurant, let op!
Cliquez ici
voor een lijst met restaurants met Slurp Bistro Blend en/of La Tulipe Premium
op de kaart

Cuvée Trois Mille is een uiterst
zeldzame rode TOP-Bordeaux, van het mooiste jaar van het decennium: 2009.
Er zijn slechts 3000 flessen van
gemaakt onder supervisie van Michel Rolland, de beste wijnmaker ter wereld.
De naam is met 18 karaats goud rechtsreeks op de fles gedrukt.


Cliquez ici voor de Fiche Technique
en een filmpje.

Château la Tulipe
de la Garde 2010

Eindelijk,
de Château la Tulipe
de la Garde 2010
est arrivé.

NU leverbaar in
kist van 12 flessen!

Horecaondernemers,
hier
bestellen
bestel hier bestel hier


stuur deze Slurp door

doorsturen
cliquez ici
gratis Slurpabonnement
mannetje
cliquez ici
sign up for English Slurp!
engesl
cliquez ici
stop Slurp
no
cliquez ici
Slurp archief

cliquez ici voor de vorige Slurps

cliquez ici for the
the English Slurp!Archive

mail ons

Heb je wat te zeuren, te piepen of te knorren?

[email protected]

volg ons
twitterFB
youtube
SlurpShop