header

Château la Tulipe de la Garde - Trois Mille 2009

Château la Tulipe de la Garde is een 13e-eeuws wijnchateau iets boven Saint-Emilion. Het is eigendom van de Nederlandse wijnboer Ilja Gort. De totale productie omvat 80.000 flessen aoc Bordeaux supérieur. Een klein deel van deze oogst krijgt een zeer speciale behandeling en wordt gebotteld onder de naam Trois Mille.

Trois Mille wordt gevinifieerd uit speciaal geselecteerde druiven, die apart worden geoogst van de beste percelen met de mooiste zonexpositie en het beste terroir.
De assemblage is 90% merlot en 10% cabernet sauvignon. Door de extreem intensieve zorg die er aan deze wijn wordt besteed, kunnen er per jaar ten hoogste 3000 flessen van worden geproduceerd.
De druiventrossen voor Trois Mille worden met de hand geplukt. Daarna wordt elke druif voorzichtig van zijn steeltje getrokken zodat er geen voortijdige oxydatie plaatsvindt.
Direct daarna worden de druiven met zachte hand gekneusd boven nieuwe barriques van Frans eikenhout. (zie Youtube: http://bit.ly/GAAsi1).

Trois Mille is dus niet, zoals alle andere wijn overal in de wereld, eerst in cuves gegaan, maar wordt tijdens de oogst direct in eikenhouten vaten gevinifieerd.

Deze wijn staat, net als alle wijn op Château la Tulipe de la Garde, onder supervisie van de beroemdste winemaker ter wereld: Michel Rolland. (Google him and be stunned).

Deze Trois Mille is gevinifieerd in het beste jaar van het 1e decennium: 2009. Een jaar dat door kenners 'l'Année sacré' wordt genoemd.

Trois Mille wordt gebotteld in een fles van een speciale hoogwaardige glassoort, waardoor zij lang bewaard kan worden.

Etiketten kunnen in de loop der jaren beschimmelen of van de fles vallen. Daarom is Trois Mille niet voorzien van een etiket, maar wordt elke fles bedrukt met het wapen van Château la Tulipe de la Garde in 18-karaats goud.

Trois Mille
heeft een langdurig bewaarpotentieel en is derhalve een uitstekende investering.

 

Cliquez ici voor de Fiche Technique.

 

 

  fles 3000
Cliquez ici om te bestellen per 2 flessen à € 39,95 bij de Wijnbeurs

 

Hand geplukt
 

Hand ontsteeld
 

Vinification Integrale
 

Vaten rollen
 

Dozen vouwen