header

Âllo, âllo, Bonjour!

De seconden tikken weg; als een uitgehongerde wolf sluipt het Moment naderbij.
Vandaag arriveren 26 tot de tanden gemotiveerde Hollandais om met ons te strijden in de heilige druivenoorlog.
Gisteren trokken Michel Rollands Bruno Lacoste, bedrijfsleider Paul en moi door de vignobles voor een laatste definitieve analyse. Het oordeel is geveld. Morgenochtend 8 uur pile gaan de eerste percelen onder het mes.

En waarom ben ik daar dan niet bij?

Je zou wel gek zijn. Laat anderen dat zware werk doen en volg zelf liever geheel ontspannen het dagelijks lief en vooral leed van de 26 ongelukkigen die hier rug en vingers komen riskeren.
Vanaf maandag 27 september live op deze computer. Huiveringwekkende filmpjes, onthullende interviews, hete nieuwtjes plus het allereerste oogstnieuws van het bordeaux-wijnjaar 2010.

www.slurp.nu/lasvammerug2010

headeroogst

Win je gewicht in wijn!

Zonder opgaaf van redenen wilden 100.000 druivenstruiken opeens tegelijkertijd een week eerder geplukt worden.
Dat was niet voorzien en alles moest ervoor wijken.
Zo ook de uitslag van de schroefdop-enquete. Maar volgende maand zit de wijn veilig in de vaten en dan maken we het graag goed. Beloofd.La Tulipe Premium

Het gaat goed met de Tulipe Premium voor restaurants.
Wil je weten hoe die smaakt? Cliquez ici


Jacht op de wijnboer
haard

Instituut voor Alcoholbeleid jaagt op wijnboer Ilja Gort

De STAP, het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid, heeft de Nederlandse wijnboer Ilja Gort aangeklaagd bij de Reclame Code Commissie.
Volgens de zich noemende Ingenieur van Dalen van dit instituut maakt de wijnboer zich schuldig aan het aanzetten tot alcoholmisbruik.

Aanleiding hiertoe zijn de La Tulipe-wijnen die Gort op zijn Château la Tulipe de la Garde, bij Bordeaux, exclusief voor Albert Heijn produceert.
In een tekst op het achteretiket hiervan adviseert de wijnproducent om twee à drie glazen wijn per dag te drinken.
Gort: 'Van Dalen citeert slechts de eerste regel van die tekst. Dat is stemmingmakerij, want daarna vervolgt die tekst: ‘’Maar probeer ook wat meer te bewegen. Hou je niet van sport? Maak je geen zorgen: gewoon niet doen. Drink lekker veel water en eet niet te vet. Denk positief, lach veel en geniet van het leven. Dan leef je waarschijnlijk het langste, maar zeker het prettigste.’’

Gort beschouwt zijn advies om niet te veel te drinken, positief te denken en van het leven te genieten, als zijn persoonlijke visie op het leven, die hij zeker niet als een reclame-uiting wil bestempelen.
"Ik ben een gepassioneerde wijnboer en ik hou van goede wijn en van het goede leven. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek allang aangetoond dat een paar glazen wijn per dag gezond is," aldus de wijnboer.
"Bovendien zouden ze blij moeten zijn bij dat Instituut voor Alcoholbeleid, want ik doe wat zij zouden moeten doen: 'Alcoholbeleid'. Door het gebruik van 2 à 3 glazen per dag te adviseren, roep ik de consument op tot matigheid. Dat is toch waar dat Instuut voor betaald wordt? Ik doe hun werk en zij openen de jacht op mij. Ik zou ze een factuur moeten sturen!"


Klik hier en geef je onbespoten mening.

Maar klik liever eerst hier en kijk live naar een gesproken open brief van Ilja Gort aan de zich noemende Ingenieur van Dalen van het Instituut voor Alcoholbeleid.

  filmpje
Tulipe etiket

Allez, Hartelijk Santé et à la prochaine!

lineup


De nieuwe wijnsurvivalgids.
Totaal herziene versie, voorzien van
nieuwe verhalen, nieuwe inzichten
en nieuwe wijnen.
wijnsurvivalgids
€ 10,- in de boekwinkel.
Of bestel hier.Hoera! Slurp is nu ook berijkbaar voor die arme drommels die de Nedertlandser taal niet magtig zein.
Noch nit allemal, mar we werken eran!
cliquez ici