recept
Recept artisjokken in wijnbeslag

Dit heb je nodig:

6 kleine baby-artisjokken
kopje bloem
ei
een bouteille La Tulipe Prestige Blanc
zonnebloemolie
beetje zout

1) Baby-artisjokken schoonmaken: steeltje afknippen tot ca. 8 cm vanaf de bloem.
Blaadjes met de hand zoveel mogelijk eraf scheuren; de zachte top van de bloem eraf snijden.
Met dunschiller de steeltjes schoon snijden.

2) Vervolgens in stoompan ca 5 minuten koken tot ze beetgaar zijn.

3) Snij gekookte baby-artisjokjes in de lengte in vier kwarten.

 

Ondertussen wijnbeslag maken met La Tulipe Prestige Blanc.

Meng in een kommetje:
2 eetlepels bloem (indien nodig later nog wat extra toevoegen, het moet een beetje dik beslagje zijn)
Het ei erbij.
Een glas La Tulipe Prestige Blanc erbij.
Zout erbij en doorelkaar klutsen.

Wijnbeslag in een diep bord gieten.

Pannetje met zonnebloemolie op vuur zetten en heet laten worden.
Artisjokken door wijnbeslag halen, in olie bruin laten worden. Rest van de Tulipe lekker opdrinken.

Bon Appetit & Hartelijk Santé!




Cliquez ici om terug te gaan naar Slurp! 86