als de Slurp! niet goed wordt weergegeven, klik dan hier
header

Allô, allô, Bonjour!

De oogst zit erop, de wijn zit veilig in de vaten. De wijngaard maakt zich op voor de winterslaap en laat haar negligé van blaadjes naar de grond glijden.

Allez, on y va!

 
 


In deze Slurp!

Pak het geluk! Het ligt voor het grijpen 1

Pak het geluk! Het ligt voor het grijpen 2

 


joggen

Die zee van geel, daar wordt een schrijvende wijnboer gelukkig van. Het wijnwerk zit erop en nu kan hij zich wijden aan het vangen van zijn gedachten. Maar geluk, wat is dat eigenlijk?Pak het geluk! Het ligt voor het grijpen

org

Bij een vrouwelijk orgasme trekken de spieren rond de vagina zich een aantal malen samen. Dit ontstaat door seksuele opwinding. Omdat de baarmoeder uit spierweefsel bestaat, kan ook die zich samentrekken. De tijdsduur verschilt van vrouw tot vrouw, maar wat alle vrouwen vóór hebben op mannen, is dat zij meerdere malen achter elkaar klaar kunnen komen.

 

Ook in de lengte van het orgasme is de vrouw de man de baas. Waar een mannelijke orgasme slechts 4 seconden in beslag neemt, duurt een vrouwelijk hoogtepunt wel 20 seconden. Tenzij je Naomi Wolf heet en een Amerikaans feministe bent, want mevrouw Wolf beleeft zogeheten 'vallei-orgasmes', die meer dan 20 minuten aanhouden. Hoe dan ook: een orgasme wordt gezien als het opperste geluk.


muur

Maar een orgasme kun je faken.
En geluk niet. Geluk wordt gedefinieerd als "Tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden". Maar je gelukkig voelen, is niet altijd de beste manier om gelukkig te zijn (twee keer lezen).

 

Er bestaat een verschil tussen passief geluk en actief geluk. Een orgasme hebben, lekkere wijn drinken of een boek schrijven, zijn acties waar je gelukkig van wordt. Maar iets doen voor een ander veroorzaakt een duurzamer geluksgevoel. Onderzoek heeft aangetoond dat het lichaam het geluksstofje endorfine aanmaakt wanneer je een ander een plezier doet. Hierover en meer gaat mijn nieuwe, herschreven roman: De Geluksvogel.


MM

Mijn eerste roman, 'Het Merlot Mysterie', was een fantasie over het conflict tussen mijn droom en mijn nachtmerrie.
Ik schreef het in een vlaag van euforie. Het boek deed het niet onaardig en werd regelmatig herdrukt.
Toen Uitgeverij A.W. Bruna vorig jaar meldde dat er weer een herdruk aankwam, besloot ik, voor het eerst in vijf jaar, het eens te herlezen. Dat viel tegen. In de verhaallijn gaapten gaten en een dramatische opbouw ontbrak. Veel kansen hadden ongehoord op mijn deurtje geklopt.

 

Mijn Ierse vriend Eoin, veelgevraagd scriptwriter en geliefde van mijn dochter Bo, zette me op het spoor van een sterkere verhaallijn.
'Bovendien,' zo luidde zijn advies, 'moet je meer van jezelf laten zien. Dus moet je hoofdpersoon ook een vrouw hebben. Zo creëer je drama.'


bo

Na een geestverruimende familiewandeling in de Pyreneeën heb ik m'n debuutroman van A tot Z opnieuw geschreven. Toen uitgever Joost bij Bruna het manuscript las, was hij van mening dat het een nieuw boek was geworden en dus een nieuwe titel moest krijgen.


rob

 

 

 

 

 

Inmiddels heeft producent Rob Houwer de filmrechten gekocht, dus een verbetering is het in elk geval. Al was het alleen al omdat ik bij sommige passages opnieuw spontaan in de lach schiet.

Wil je dit prachtboek gesigneerd en wel voor 1 tientje + verz.kosten thuisgestuurd krijgen? Cliquez iciPak het geluk! Het ligt voor het grijpen

tv1

Afgelopen maanden werd ik ook zeer gelukkig van de opnames voor het televisieprogramma Wijn aan Gort. Rosé slurpen met Jean-François Ott (een man om verliefd op te worden) op zijn privé-terras...

 

... dan opeens in de salon van Château Smith-Haut-Lafitte met voor 30.000 euro wijn in je handen staan...


tv2

... lunchen in het kneuterige kabouterhuisje van Jean-Claude Berrouet, de wijnmaker van Château Pétrus...

 

... geheel onverwacht op de fiets moeten omdat die @#$%-Méhari niet wil starten...


tv3

... of samen met de wijnboerenminnares een lekkere verse lunch bereiden voor de crew.
Allemaal dingen waar een mens heel gelukkig van kan worden.
Hieronder een mini-verslag van onze avonturen op Le domaine de la Romanée-Conti.


Romanée-Conti aan Gort


crew

Afgelopen zomer mochten we naar de Bourgogne. We hadden een afspraak bij het wijndomein dat de duurste wijn ter wereld produceert. Zelfs de staalharde cameracrew, Syrië-veteranen, gewend om onverstoorbaar door te filmen terwijl de kogels hen door de haren fluiten, leek onder de indruk van deze mytische plaats.


RC

Aangekomen bij de wijngaard knielt de wijnboer ter neder en streelt in verstilde bewondering de steen met de magische naam.


heet

Maar in de wijngaarden steeg de temperatuur snel tot hoogovensachtige waarden. Het onbarmhartige zonlicht maakte de locatie onfilmbaar en toen was het zover: de équipe verplaatste zich naar de plek waarvan de wijnboer al wekenlang in hevige staat van opwinding verkeerde.


RC

Een ervaring van epische proporties. Met de eigenaar tussen zijn wijnvaten doorlopen die per vat een waarde hebben van honderdduizenden euro's. Bij flakkerend kaarslicht een glas donkerrode godenwijn naar je lippen brengen en een mondjevol vloeibaar goud opslurpen.

 

En dan de snijdende pijn in je ziel als je dat slokje, na het vierde of vijfde glas niet meer mag doorslikken, maar in een bak zaagsel moet doen belanden.


gendarmerie

Wijnvaten van met een dergelijke waarde staan begrijpelijkerwijs onder voortdurende politiebewaking. Dit leidde tot een tamelijk hoog oplopend geschil tussen de wijnboer, die een fotootje van zichzelf op de beroemde vaten wilde maken en de plaatselijke gendarmerie die daar de humor niet van inzag.


botsing

De relatie met de Hermandad verbeterde niet toen de wijnboer 's anderendaags de crew-mobiel iets te levenslustig parkeerde.

adv

Slurpcadeau? Geef een kistje met een boek en twee exclusieve flessen wijn. Verkrijgbaar in 3 varianten: Slurppakket, Tulipe-pakket en Chateau-pakket. Deze flessen zijn nergens te koop: Slurp Bistro Blend en La Tulipe Premium.
Kijk in de SlurpShop voor meer info of Cliquez ici.- Horecaondernemers: cliquez ici voor horecawijn -


  Deel deze Slurp! op Facebook

Retweet deze Slurp!

   Allez, Hartelijk Santé!
sante
stuur deze Slurp door

doorsturen
cliquez ici
gratis Slurpabonnement
mannetje
cliquez ici
sign up for English Slurp!
engesl
cliquez ici
stop Slurp
no
cliquez ici
Slurp archief

cliquez ici voor de vorige Slurps

cliquez ici for the
the English Slurp!Archive

mail ons

Heb je wat te zeuren, te piepen of te knorren?

[email protected]

volg ons
twitterFB
youtube
SlurpShop

d