header


Recept Bernadettes Flan de Campagne

Ingrediënten voor een flan voor 8 bourgondiërs:

Een liter volle melk
180 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
120 g Maizena
4 eieren

Mode d’Emploi

Zet de oven op 200 graden en begin de eieren stuk te slaan in een kom.

Kook een halve liter melk en roer daar de vanillesuiker en de Maizena door.

Verhit de gewone suiker in een pannetje tot de suiker in caramel is veranderd.

Giet het grootste deel van de caramel in de kokende melk en de rest in een taartvorm.

Blijf in de melk roeren tot de caramel oplost.

Giet de caramelmelk bij de eierbrij (blijven roeren).

Vlei caramelmelk-eierbrij in de taartvorm en giet daar voor de luchtigheid wat water bij.

Schuif taartvorm in de oven en laat bakken tot de bovenkant goudbruin is (30 minuutjes).

Af laten koelen en in de ijskast bewaren.

Een beetje Flan moet voor consumptie drie dagen ouderen.

Allez, bon ap!

 

PS

Daar deze instructies in rad hogersnelheidsfrans werden verstrekt en de wijnboer bovendien de ballen verstand heeft van koken, achten wij ons niet verantwoordelijk voor brand- en/of rookschade, voedselvergifting, verstikkingsverschijnselen, opgezwollen benen, verminderd zicht of anderszins lichamelijke ongemakken voortvloeiend uit de bereiding van bovenstaand recept.



Cliquez ici om terug te gaan naar Slurp! 45