markt
Zo met de feestdagen in de aanslag is dit de uitgelezen locatie voor de aankoop van geschenken. Een beetje wijnboer gaat zijn dierbaren immers niet opzadelen met waardeloze hebbedingetjes uit een winkelketen. Die kiest voor herbruik, diepgang en historie. Cultuurgewassen cadeaus voor een schappelijke prijs.

fiets
Hier verblijd je familie of vrienden voor een habbekrats met een originele zelfbouwpop of een authentieke Franse dienstfiets...

spullen
... of een nauwelijks geknuffelde knuffelhond, een driedimensionaal zelfportret, of een verkeersbord uit de tijd dat je 35 moest zijn om een auto te mogen besturen.

solex
In plaats van zo'n teringherrieknetterbrommer, verras je in de bromleeftijd rakende adolescenten met een milieu- en trommelvliesvriendelijke Solex. Voor een paar tientjes extra zelfs vergezeld van je persoonlijke benzinepomp...

hek
... of een aardig tuinhekje, dan wel een Franse gendarme die, zoals hier gebruikelijk is, zijn hand niet opheft, maar ophoudt.

zwaard
Lastige klanten kun je eventueel te lijf met een origineel Japans decapiteerzwaard, en je Marokkaanse buren kun je verblijden met een bijbel. Tast vrijmoedig toe, want het Boek der boeken is gratis mee te nemen.

lunch
Tegen elven beginnen de kraamhouders zich gereed te maken voor de aanstaande lunch. Temidden van afgebladderde kermispaarden, dodelijke slag-, steek- of stootwapens en halfvermolmde voodoopoppen, worden keurige tafeltjes gedekt met linnen en zilverwerk.   Om 1 minuut voor 12 worden de flessen bordeaux ontkurkt, de plakken paté uitgepakt, de salades opgeschept en de stokbroden gekraakt. Bon Appétit!

kastanjes
Maar wij dreven geen kraam en werden evenmin aan tafel genood. Natuurlijk, we hadden de hongerklap kunnen pareren met gepofte kastanjes, of Baskische varkenspootjes. Maar dat hoefde gelukkig niet...

Cliquez ici om terug te gaan naar Slurp! 25.