header

Zomeroogst Château La Tulipe de la Garde 2010

zondag 18 juli
briefje
Een nieuwe ochtend en een nieuw begin van een nieuwe week. De tranen zijn gedroogd en wat blijft, is de herinnering aan een fantastische ploeg plukkers.   Een herinnering die levend wordt gehouden doordat we 's ochtends in het verlaten parc enkele ongedronken flessen wijn aantreffen en een afscheidsbriefje met de hartverwarmende tekst:
'Na een week hier zalige wijn gedronken te hebben, smaakt deze wijn die we mee hadden opeens niet meer zo lekker.
Werk ze! Groet plukker Jan & Sabina'

caravan

En zo'n nieuwe equipe, tja, je moet maar afwachten wat voor vlees je in de kuip krijgt...
Zo heeft een plukker een chateau meegenomen naar ons chateau.

 

En dat vervolgens voorzien van een comfortabele, tweezijdig verstelbare ligstoel inclusief rooktafeltje. Een luxueuze stellingname, die nogal haaks staat op de door ons verwachte spartaanse lichamelijke inspanningen, waarmee de vendanges vertes nu eenmaal gepaard gaan.


stoeltjes
Ook een andere naar dit wijnchateau afgereisde druivenheld gaf verkeerde signalen af.  

Deze nieuw aangekomene was in ieder geval in het bezit van de juiste focus.

tafel

Aan het einde van de middag zijn de 25 verse Hollandais gearriveerd, geïnstalleerd en opgefrist.
Tegen apéritieftijd schuift de nieuwe troupe onwennig aan tafel.

eten
Maar als de eerste flessen ijskoude Tulipe geledigd zijn, kasteelmaagd Virginie de borden inzet en de schaal met gebraden kippetjes over de tafel gaat, zit de stemming er goed in.
voetbal

Nadat ze ons weken lang gestalkt en gesmeekt hebben om te mogen komen, hebben we uiteindelijk toestemming verleend; niet in de laatste plaats vanwege hun fantastische prestaties tijdens het WK.
Vandaag was het zover: zowel Robin van Persie als Wesley Sneijder stelden het tekenen van een miljoenencontract uit, om deze week deel te nemen aan de Vendanges Vertes Tulipe 2010. Hun privéhelicopter zette de twee stersspitsen stipt op tijd voor het diner af op het kasteelgazon.
Hartelijk welkom Robin, hartelijk welkom Wesley!