header

Zomeroogst Château La Tulipe de la Garde 2010

donderdag 15 juli

Huilen

10.00 uur

Enkele pluksters moesten ons door omstandigheden wat eerder verlaten. Dit leidde tot hartverscheurende taferelen. Langdurige omhelzingen, nauwelijks bedwongen tranen en eeuwige trouwbeloftes.
Opmerkelijk was dat Vuurtorenwachtster Sharon zich in korte tijd zó geliefd had gemaakt, dat alle plukkers haar minutenlang in de knuffelhoudgreep hielden, alsof zij haar nooit meer wilden laten gaan.

sharon

sharon2
panda

Uiteindelijk reed de Kasteellimousine voor om de geroerde pluksters richting aeroport te vervoeren.


10.30 uur
caroliz

Ondanks het vroege uur is het in de vignobles al lekker warm.
'Je valt hartstikke af, van dat druivenknippen!' juicht groepsleidster Caroline. 'Ik ben al vijf kilo kwijt!'

  Krankzinnigenverzorgster Liz toont haar omvang zoals die was voor dat zij ten kastele arriveerde.
'Ik ben hier nog niet eens een week! En nu al tien kilo lichter! Ik geloof dat ik gék word!'
m&m

In de wijngaard gaat het er evenwel minder fortuinlijk aan toe.
Discuswerpster Marlene blijkt de secateurs al de hele week te gebruiken om haar blikjes anabole steroïden mee open te wrikken; ze zijn zo bot dat je er geen sprietje meer mee door kan knippen.

 

Gelukkig weet de koelbloedige groepsleidster raad: snel belt zij bedrijfsleider Paul. Die bevindt zich in het naburige Saint-Émillion en zegt toe terstond in zijn 'bagnole' te springen en met nieuwe secateurs binnen een uur bij ons zal zijn.
Daar Paul in een parallel tijdsuniversum leeft, komt dit erop neer dat hij vermoedelijk tegen het vallen van de schemering zijn opwachting zal maken.

nest

Een en ander ter vermoedelijke geruststelling van een spreeuwenouderpaar dat zich, vanwege het plotselinge rumoer van 30 Hollanders in hun wijngaard, tijdelijk uit de pootjes heeft gemaakt, met achterlating van hun om wormpjes piepende kroost.

tim

Wááát!!!?' Ontzet grijpt de wijnboer naar een onbekende magnum Bordeaux. 'Een vreemde fles op mijn tafel!?'
Surf-dude en kunstverzamelaar Dominic kijkt geamuseerd toe. Vandaag viert hij zijn 27e verjaardag en na deze week vertrekt hij met zijn platina surfboard naar Hawaï, alwaar hij zal deelnemen aan de wereldkampioenschappen Hi-roller-surfing.

 

Gelukkig betreft de onbekende fles wijn een nieuw verworven eigendom van geluksvogel Tim. Op de tombola gisteravond in de salle des fêtes, heeft de succesvolle vleeswarenmaker en worstkenner de derde prijs gewonnen. Van harte proficiat, Tim!

mehari

Na de lunch wordt de chateaumobiel de cours opgereden.
Zoals bekend, zijn Hollandse druivenplukkers zeer matige drinkers...

  ... dus hoeven de kasteelzoon en zijn assistentes slechts 1 keer per dag langs de glasbak.