header

La Tulipe de la Garde Premium. Exclusief bij Oud Reuchlin & Boelen.

Klik hier om direct te bestellen
of
klik hier om ons een mailtje te sturenOud Reuchlin & Boelen introduceert La Tulipe Premiumwijnen
exclusief voor de horeca

llja Gort, Nederlands succesvolste wijnmaker in Frankrijk, sleept met zijn Château de la Garde Bordeaux Supérieur en zijn La Tulipewijnen al jaren de hoogste onderscheidingen binnen.
Zo werd zijn Château de la Garde Bordeaux Supérieur in Londen uitgeroepen tot beste Bordeaux van Bordeaux en zijn rosé La Tulipe (de populairste wijn van Albert Heijn) door de Franse 'Union des Oenologues' uitverkoren tot beste rosé.

Gorts passie ligt echter ook in de horeca (hij schreef onder andere een kookboek samen met Jonnie Boer). Dus ging hij op zoek naar een partner die zijn wijnen voor de Nederlandse restaurants kon vertegenwoordigen.
Na vijftien jaar zoeken is zijn doel eindelijk bereikt: Gort tekende een meerjarig contract met Oud Reuchlin & Boelen. Vanf 1 mei 2010 gaan zij de exclusieve vertegenwoordiging voeren voor een nieuwe lijn La Tulipe Premium rood, wit en rosé die Gort samen met star-winemaker Michel Rolland vinfiëerde speciaal voor de Nederlandse restaurants en hotels.

De kurk is door de kerk
La Tulipe Premium is exclusief gevinifiëerd voor de Nederlandse Horeca en is de eerste Bordeauxwijn in Nederland die gebotteld is met een schroefdop.

ilajmichel  

Michel Rolland

La Tulipe Premium rood, wit en rosé worden gevinifiëerd door flying winemaker Michel Rolland, afkomstig uit Pomerol en bekend als wijnmaker van gerenommeerde Châteaux als Angélus, Ausone, Lascombes, Latour-Martillac, Léoville Poyferré en Smith Haut Lafitte. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste wijnmakers van dit moment. Over zijn eigenzinnige manier van wijn maken wordt o.a. verslag gedaan in de film Mondovino.

Wijnboer Ilja Gort over Michel Rolland: "Dankzij Michel maken we een grote sprong voorwaarts; we winnen niet alleen alle medailles, we vinifiëren nu ook 'New world Bordeaux'. Hij bewijst daarmee dat goede Bordeaux geen dertig euro de fles hoeft te kosten."

 


etiketten

Wat Rolland duidelijk anders heeft gedaan, is de Sauvignon Blanc assembleren met een klein percentage Semillon, waardoor de wijn wat molliger werd. Vervolgens heeft hij de schillen langer laten meegisten met het druivensap, zodat de wijn nog meer fruitaroma’s kreeg en haar versheid langer behoudt.   De rode La Tulipe Premium is nadrukkelijk niet gelagerd op vat. Eikenhout geeft immers vaak teveel tannines aan wijn en deze rode Bordeaux won niet voor niets de gouden medaille op het 'Concours Feminalise', het concours voor vrouwenwijn; deze fluwelige rode Bordeaux is soepel, rond en zacht als de buik van een maagd. Misschien is het daardoor dat deze toegankelijke wijn internationaal zo in de prijzen valt.   Voor de rosé heeft Rolland gekozen voor100% Merlot.
En werd uiteraard alléén de eerste 'jus', het meest verse sap uit de druiven gebruikt.


Medailleregen: Château La Tulipe de la Garde: 10 medailles in 2010
Château La Tulipe De La Garde en La Tulipe Premium, wonnen maar liefst tien medailles op belangrijke internationale wijnconcoursen.

 
flessen

De Château La Tulipe de la Garde Bordeaux Supérieur 2008

Medaille d'Or

Concours de Bordeaux 2010 


Medaille de Bronze
Decanter World Wine Awards

Medaille de Bronze
Concours Feminalize 2010

Medaille de Bronze
Challenge International du Vin 2010

 

La Tulipe Bordeaux Sauvignon Blanc 2009  
Medaille d'Or Concours Général de Paris 2010

La Tulipe Bordeaux Rosé 2009
Medaille d'Or Concours de Bordeaux 2010
Medaille de Bronze Concours Général de Paris 2010

La Tulipe Bordeaux Rouge 2009
Medaille d'Argent Concours de Bordeaux 2010  
Medaille d'Argent Concours Mondial de Bruxelles 2010
Medaille de Bronze Concours Général de Paris 2010 

 


Wil je weten hoe La Tulipe Premium voor de restaurants smaakt? Cliquez ici

Cliquez ici om de Slurp!nieuwsbrief te bekijken.