header
Medailleregen 2013
Onze wijnen hebben dit jaar negen medailles gewonnen op diverse internationale wijnconcoursen.

La Tulipe Merlot 2012 won een gouden medaille op het Concours d'Aquitaine in Bordeaux, La Tulipe Rosé 2012 sleepte eveneens goud weg op het Co
ncours Mondial in Brussel.

La Tulipe Sauvignon blanc 2012 won zilver op het Concours Générale in Parijs en twee maal brons: op het Concours d'Aquitaine in Bordeaux en op de International Wine and Spirits Competition (IWSC) in Londen.

Château la Tulipe de la Garde 2011 Bordeaux Supérieur, veroverde zilver op de IWSC in London en drie maal brons: op de Decanter World Wine Awards in London, het Concours Grands Vins de France in Macon en op het Concours d'Aquitaine in Bordeaux.


De recente La Tulipe jaargangen (rood, wit en rosé 2012) werden op het Londonse Decanter Awards alle drie bekroond met de speciale aanbeveling 'Commended'.
 

Deze medaillelawine hebben we te danken aan de vasthoudenheid aan onze liefde voor pure wijn.

Een jaar of vijf geleden ontstond onder wijnproducenten de gewoonte om houtsnippers aan hun wijn toe te voegen. Omdat ik daar geen liefhebber van ben, vroeg ik me af hoe we ons konden verdedigen tegen deze sterk groeiende overmacht aan concurrentie.
In 2009 kwamen mijn oenoloog Michel Rolland en ik overeen om deze trend niet te volgen, maar er juist tegen in te gaan.
We besloten om ons te blijven concentreren op de zuivere fruitsmaak van de wijn en nadrukkelijk minder op hout te gaan vinifieren. De koerswijziging van een wijnconcept is echter vergelijkbaar met die van een olietanker; dat duurt lang.
Pas nu, vier jaar later, krijgen we het bewijs dat we de juiste knoop hebben doorgehakt. We namen een groot risico, we wisten niet of de klanten onze wijn zouden blijven waarderen. Maar de gestegen verkopen plus deze belangrijke bekroningen tonen aan dat we op het goede spoor zitten.

  handtek
Clicquez ici om terug te gaan naar Slurp 54.