header

Vendanges Château La Tulipe de la Garde 2010

De Aankomst - zondag 26 septembre

Vanmiddag vanaf half vier zullen de Hollandais hier binnenstromen.
monidiny

Maar niet free fightkampioene Moni en haar manager Diny.
Om er zeker van te zijn dat zij als eerste de wijngronden zullen betreden, hadden zij zich de nacht ervoor al geïnstalleerd voor de kasteelpoort.

raymond
Tegen vieren begint het kasteelpark vol te stromen met Hollandse wijnliefhebbers.   Gastronomisch entomoloog Raymond had weinig vertrouwen in de zonnige weersvoorspellingen en zette, behalve voor zichzelf, ook een tent op voor zijn nieuw aangeschafte Kip-caravan. 'Je weet maar nooit,' lachte de wetenschapper. 'Ik wil m'n kakelverse sleurhutje graag een beetje knap houden!'
tenten
Toen alle tenten waren opgezet en het uitzicht was gekiekt...
piscine
... genoot de kersverse Troupe rond de piscine van de laatste Franse zonnestralen.   Reageerbuisbaby Richard zakte weg in een verrukkelijke middagdut. 'Het voelde,' aldus de twee meter vijf lange ex-commando, 'alsof ik weer lekker warm in m'n reageerbuisje zat. En dan ook nog voor het raam in de zon...'

Ondertussen, voor de salle des vandangeurs, roert kasteelkok Bernard onverstoorbaar door zijn 'Patates grillés aux romarin' waarmee hij vanavond de vleesschotels van het welkomstdiner extra luister zal verlenen.
bernard

Le Diner de Bienvenue 26 septembre, 20.00 hrs
bernard

Van buiten klinken vrolijke Hollandse stemmen en gelach.
Ofschoon professioneel keukenprins, is kasteelkok Bernard toch un peu nerveux.
Alvorens de eerste gang van het diner te serveren drinkt hij zich moed in met 1 van de 2, door de stichting STAP, voorgeschreven glazen wijn.

  Het entree wordt buiten geserveerd, maar om de troupe niet meteen op de eerste dag al een koutje te laten oplopen...
eten
... wordt de rest van het diner binnen in de salle des vendangeurs voortgezet.  

Na de fromage volgen de fruits. Druiven in dit geval.
Nu kan dat nog. Over enkele dagen zal bij het zien van een druif menige vendangeur met een kreet van afgrijzen onder de tafel duiken...