Chateau la Tulipe de la Garde 2008


Chateau la Tulipe de la Garde 2008  

Château la Tulipe de la Garde 2008 is de eerste millésime die voor 100% is gevinifieerd door 's werelds beroemdste winemaker Michel Rolland (oenoloog van o.a. Château Ausone, Smith Haut Lafite, etc.).
Hij koos voor een iets minder lange rijping op nieuw Frans eikenhout (15 maanden) en hij had gelijk: de wijn won goud op het Concours de Bordeaux 2010 en nog een hele rits ander eremetaal in Londen, Parijs en zelfs in het hart van de vijand: Beaune.

De zachte lente en de daaropvolgende zonovergoten zomer, maakten 2008 op Château la Tulipe de la Garde tot een zeer geslaagd wijnjaar.

Als je van een jonge wijn houdt, stuivend als een briesende jonge volbloedhengst, zou je deze wijn nu al kunnen drinken. Dat is heerlijk, maar tegelijkertijd ook een tikje zonde. Want een jaartje of twee kelderrijping zullen haar namelijk zachter, ronder en eleganter maken waarna zij zal smaken als de borsten van een engel.

Maar attention: drink deze prijswinnende rode Bordeaux Supérieur uitsluitend met mensen van wie je houdt en geniet van elke slok.

 

Cliquez ici om te bestellen.